Geschiedenis Bitcoin

Geschiedenis van de Bitcoin

De geschiedenis van Bitcoin begint op 21 mei 2010, toen voor het eerst een transactie met deze cryptovaluta werd uitgevoerd. Op deze dag kocht een consument 2 pizza’s voor maar liefst 10.000 Bitcoins. Het geeft aan hoe men destijds over de Bitcoin en de koers hiervan dacht. Ten tijde van deze transactie was de Bitcoin nog geen cent waard, mede door de impopulariteit van cryptocurrencies. Drie jaar later, in februari 2013, werd de munt voor het eerst 25 euro waard. Vanaf dit moment steeg de Bitcoin koers sterk! Steeds meer mensen hoorden van de Bitcoin en de potentiële toekomst hiervan. In eerste instantie waren het voornamelijk “nerds” die in deze cryptocurrencies investeerden.

Ontstaan van Bitcoin
Het project achter de Bitcoin werd opgestart door Satoshi Nakamoto. Met de Bitcoin wilde deze persoon of groep, die nooit in de media verschenen is, een einde maken aan het traditionele bancaire systeem. Waar men voorheen altijd afhankelijk was van een derde partij, moest dit richting de toekomst veranderen. Men kwam tot dit idee door de financiële crisis waar men wereldwijd mee te maken kreeg. Het betalingsverkeer moest voortaan decentraal geregeld worden. Met de introductie van de blockchaintechnologie werd dit mogelijk.

Koersverloop van Bitcoin
De stijging van de Bitcoin koers ging niet zonder horten of stoten. Hoewel de koers begin 2013 sterk steeg, stortte deze al snel weer in. Niet veel later, in november 2013, steeg de koers opnieuw explosief. Mede doordat de Bitcoin werd erkend als een legitiem betaalmiddel in de Verenigde Staten. Daarbij zagen steeds meer mensen de Bitcoin als een slimme investering richting de toekomst. In 2017 kwam de Bitcoin koers voor het eerst boven de 1.000 dollar uit. Aan het eind van dat jaar wist de Bitcoin koers ook de 10.000 dollar te overschrijden. Deze sterke stijging werd echter al snel tenietgedaan door een flinke daling aan het begin van 2018.