Koers Bitcoin

 

Gevoed door Investing.com

Handelen met Bitcoin

Bitcoin kopen in de hoop dat de waarde hiervan stijgt is een van de mogelijkheden om hier geld aan te verdienen. Een andere mogelijkheid die je hebt, is de handel in soortgelijke cryptocurrencies. Naast Bitcoin zijn onder andere Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin zeer bekende digitale munten. Via een exchange is het mogelijk om in deze cryptocurrencies te handelen. Bekende exchanges zijn bijvoorbeeld Binance, Bittrex en Poloniex. Om hier te kunnen handelen zal je een gratis account aan moeten maken. Mocht je direct met grotere bedragen willen handelen, dan zal je een verificatieproces moeten doorlopen. Het is niet ongebruikelijk dat hierbij gevraagd wordt, of je een selfie met je paspoort wilt uploaden. Op deze manier kan een exchange je identiteit verifiëren en wordt fraude tegengegaan.

In dit artikel vertellen we je meer over de manieren waarop je in cryptocurrencies kunt handelen. Het is belangrijk om je vooraf goed in te lezen op de handel in cryptocurrencies. Zo voorkom je dat je veel geld verliest!

Bitcoins naar een exchange overmaken
Voordat je in cryptocurrencies kunt handelen, zal je Bitcoins naar je account over moeten maken. Het is mogelijk om kleine stukjes Bitcoin over te maken. Kies bijvoorbeeld voor een halve Bitcoin, of een tiende deel van een Bitcoin. Bij het openen van een account wordt er automatisch een Bitcoin wallet voor je geopend op de exchange. Houd er rekening mee dat de private key van deze wallet in handen van de exchange is. Dit maakt dat het onverstandig is om grote hoeveelheden cryptocurrencies op een exchange te laten staan. Als de exchange gehackt wordt, kan dit betekenen dat je een groot bedrag aan cryptocurrencies verliest.

Nederlandse aanbieders van Bitcoin zijn onder andere Bitonic en BTCdirect. Ook is het mogelijk om rechtstreeks andere cryptocurrencies met iDeal te kopen via Litebit.eu. Op Litebit.eu worden echter voornamelijk de grotere cryptocurrencies aangeboden. Exchanges bieden ook kleinere, minder bekende digitale valuta aan.

Cryptocurrencies in een wallet bewaren
Net als Bitcoin zelf, kun je ook andere cryptocurrencies in een wallet opslaan. Het is verstandig om de digitale munten die je niet snel zal verkopen in een digitale portemonnee te bewaren. Hiervan beheer je zelf de private key, waardoor de kans op het verlies van je cryptocurrencies relatief klein is.

Vraag en aanbod op exchanges
Exchanges met cryptocurrencies werken op basis van vraag en aanbod. Een groot aantal vragers maakt dat de prijs van een cryptocurrency zal stijgen. Wanneer mensen hun digitale munten echter massaal verkopen, leidt dit tot een daling van de koers. Het kan verstandig zijn om je vooraf te verdiepen in koerspatronen. Op basis van deze patronen kun je voor jezelf bepalen of de koers vermoedelijk zal stijgen of zal dalen. Een bekend principe uit de handel in cryptocurrencies is de Fear of Missing Out (FOMO). Het idee hiervan is dat mensen geneigd zijn om een digitale valuta te kopen, op het moment dat deze al sterk gestegen is. Zij zijn bijvoorbeeld bang om de boot te missen. Vaak daalt de koers echter in de periode na een sterke stijging. Hierdoor verliezen investeerders direct een groot deel van hun initiële investering.

Investing.comForex Grafieken door Investing.com Nederland.